Maxima MC in the Netherlands selects Agfa HealthCare’s Enterprise Imaging Platform to support its efficiency, quality and safety ambitions

2020-09-08T12:20:43+02:00May 26th, 2020|Customer Case, Enterprise Imaging Platform|

A single central platform for the processing, storage and archiving of medical images meets the hospital’s ambitions in terms of efficiency, quality and safety.

  • Enterprise Imaging replaces the existing IMPAX PACS solution and adds cardiology reporting;
  • A single platform will replace the various applications used today by the various specialties in image management.
  • To easily access medical images inside and outside the hospital, Enterprise Imaging integrates with the Electronic Patient Record (EPD).

Agfa HealthCare announces that the Maxima MC (MMC) in Eindhoven and Veldhoven has decided, after a period of market research, to implement the market-leading Enterprise Imaging platform with integrated VNA. With this, MMC and Agfa HealthCare renew their collaboration.

Read full news update below (in Dutch).

Maxima MC kiest opnieuw voor het beeldmanagementsysteem van Agfa HealthCare

Eén centraal platform voor de bewerking, opslag en archivering van medische beelden beantwoordt aan de ambities van het ziekenhuis op het gebied van doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid.

  • Enterprise Imaging vervangt de bestaande IMPAX PACS-oplossing en voegt er cardiologierapportage aan toe.
  • De verschillende toepassingen die de diverse specialismen vandaag gebruiken voor het beheer van beelden, zullen vervangen worden door één platform.
  • Om de medische beelden vlot te ontsluiten binnen en buiten het ziekenhuis, integreert Enterprise Imaging met het elektronisch patiëntendossier (EPD).

 Agfa HealthCare kondigt aan dat het Maxima MC (MMC) in Eindhoven en Veldhoven na een periode van marktverkenning besloten heeft om het marktleidende Enterprise Imaging platform met geïntegreerd VNA te implementeren. Hiermee gaan MMC en zorgtechnologiepartner Agfa HealthCare een hernieuwde samenwerking aan.

 Eén platform voor alle medische beelden
Binnen de nieuwe overeenkomst zal MMC zijn bestaande IMPAX PACS-oplossing van Agfa HealthCare overzetten naar het moderne, state-of-the-art Enterprise Imaging-platform.

Niet alleen de radiologie-afdeling zal gebruik maken van Enterprise Imaging, dat de volledige workflow van visualisatie, analyse, diagnose en communicatie naadloos ondersteunt. Ook de echo-cardiologen zullen rapporteren vanuit het intelligente, workflowgerichte platform.

Enterprise Imaging zal bovendien alle beelden van de afdelingen nucleaire geneeskunde, kaakchirurgie en medische fotografie samenbrengen in een centraal archief. Op die manier zal het de verschillende andere systemen vervangen die het ziekenhuis vandaag gebruikt voor de bewerking, opslag en archivering van medische beelden.

Doelmatige zorg
Dankzij de integratiemogelijkheden van de open Enterprise Imaging-oplossing kan MMC extra afdelingen toevoegen en van daaruit voluit alle beeldgegevens benutten, of ze nu afkomstig zijn van radiologie, cardiologie of van andere afdelingen die beelden genereren. Zo kan MMC de patiëntenzorg, de werkprocessen in het ziekenhuis en de samenwerking tussen de specialisten verbeteren.

MMC is in navolging van de Nederlandse ziekenhuizen OLVG, AMC (Amsterdam UMC, locatie AMC), CWZ en de Noordwest Ziekenhuisgroep het vijfde Nederlandse ziekenhuis dat samen met Agfa HealthCare nagenoeg alle medische beelden via één centraal platform in het patiëntendossier zal integreren. Dit vereenvoudigt de uitwisseling van beelden tussen artsen, zorgpartners en patiënten, ook buiten de muren van het ziekenhuis.

“Nu werken we nog met verschillende silo’s voor het beheer van de medische beelden. Elk hebben ze hun eigen karakteristieken en die maken de uitwisseling van data gecompliceerd. We zien dan ook grote voordelen aan het hebben van één oplossing die alle beelden van de diverse afdelingen van ons ziekenhuis samenbrengt,”zegt Michiel Baldal van MMC.

[blockquote text=’ “De invoering van één centraal platform zal ons helpen om onze ambitie op het gebied van doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg waar te maken. We zijn tevreden dat we voor dit omvangrijke project opnieuw kunnen samenwerken met onze partner Agfa HealthCare.”’ text_color=” title_tag=” width=” line_height=’undefined’ background_color=” border_color=” show_quote_icon=’no’ quote_icon_color=” quote_icon_size=”]

“We zijn heel trots dat een gerenommeerde ziekenhuisgroep als MMC gekozen heeft om over te schakelen naar het Agfa HealthCare Enterprise Imaging-platform voor het beheer van alzijn beeldvormingsgegevens en -processen, in radiologie, cardiologie en daarbuiten,” zegt John Emmerik, Managing Director van Agfa HealthCare in Nederland. “We kijken ernaar uit om onze langdurige samenwerking verder uit te bouwen en het ziekenhuis in zijn ambitieuze visie te ondersteunen als technologiepartner.”

 

Voor meer over Agfa HealthCare’s Enterprise Imaging Platform: klik hier

 

Printed on : 19/04/2024 12:10